Doğan Öz Cinayeti



Doğan Öz Cinayeti, doğan öz kimdir, doğan öz, savcı doğan öz, doğan öz ölümü, doğan öz raporu, doğan öz nereli, doğan öz hayatı, doğan öz diyarbakır, doğan öz köstebek tv doğan öz vikipedi
Doğan Öz'ün Kızı Bengi Heval Öz
12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın duruşması Ankara 12.ci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, müdahil talebinde bulunanları dinliyor..

Müdahillik talebiyle akademisyen Cavit Orhan Tütengil, gazeteci Abdi İpekçi ile savcı Doğan Öz ailesi adına konuşan avukat Hasan Ürel, müvekkillerinin karanlık dönemde, anarşi ve terör döneminde katledildiğini söyledi. Darbenin oluşmasında şüphelilerin açık ve net katkısının bulunduğunu anlatan Ürel, toplumda güvensizlik ve kaos ortamı oluşturmak için bu insanların öldürüldüğünü vurguladı. Ordunun kurtarıcı gibi gösterildiğini belirten avukat Ürel, müvekkillerinin darbeye giden yolda sembol isimler olduğuna dikkat çekti..

Öldürülen Savcı Doğan Öz'ün kızı Bengi Heval Öz ise askeri mahkemelerde babasının davasının üzerinin örtüldüğünü söyledi. Babasının kontrgerilla ile ilgili bir rapor hazırladığını, bu raporun dava için yol gösterici olabileceğini dile getiren Öz, bu sebeple babasının öldürüldüğünü zannettiğini kaydetti..

Cezaevinde namaz kılarken öldürülen Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun kardeşi Ali Kurumahmutoğlu adına konuşan avukatları ise müdahillik taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti..

Mhp adına müdahillik talebiyle konuşan Yaşar Yıldırım da partilerinin 12 Eylül davasında çok büyük zararlar gördüğünü söyledi. Darbenin hazırlık aşamasında birçok MHP'linin katledildiğini anlatan Yıldırım, olayın 'darbeyi sağcılar veya solcuların hazırladığı' şeklinde sulandırılmaması gerektiğini ifade etti. Yıldırım, cezaevlerinde sağcı ve solcu ayrımı yapılmadan herkese işkence yapıldığına dikkat çekti.
Kaynaklar
Sondakika.com
Köstebek Tv

0 yorum yapılmış...:

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi Olarak (ANONİM) Şıkkını İşaretleyin ve daha sonra (YAYINLA) butonuna basın..