Sedat Şahin Kimdir Vikipedi


SON DAKİKA
Organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin’in de gözaltına alındığı operasyon polis kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. 
  Futbol transfer olaylarına da müdahale ettiği öğrenilen Şahin’in polis tarafından evden çıkartıldığı anlar kamerayla görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sedat Şahin’in lideri olduğu suç örgütüne yönelik 9 Ekim 2012 tarihinde İstanbul, Kocaeli, Antalya, Muğla ve Adana olmak üzere toplam 5 ilde operasyon düzenledi. Alınan bilgiye göre, Sedat Şahin’in cezaevinden tahliye edilmesinden sonra tekrar faaliyetlerine başlaması üzerine polis teknik ve fiziki takibe aldı. 1.5 yıllık yapılan çalışmalar sonucunda suç örgütü ve lideri Sedat Şahin’e yönelik operasyon yapıldı. Sedat Şahin’in evine Özel Harekat timlerininde katıldığı operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Operasyonda Şahin gözaltına alınırken evde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve 1 samuray kılıcı ele geçirildi. Samuray kılıcının baskı ve tehdit unsuru olarak kullanıldığı ifade edildi.

  Ayrıca operasyonda olayla ilgili 7 polis memuru, Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve şarkıcı Seda Üren’in de aralarında bulunduğu toplam 56 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan operasyonda 37’si ruhsatsız olmak üzere toplam 39 tabanca, bin 242 fişek, 1 samuray kılıcı, 6 kişi üzerinden bir miktar uyuşturucu, 192 kumarda kullanılan oyun pulu, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan koordineli çalışmada, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, tehdit, nitelikli yağma, darp, 6136 Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kumar oynamaya yer ve imkân temin etmek, yargı görevini yapanları etkilemek, resmi belgede sahtecilik eylemleri gerçekleştirdikleri belirtildi. Zanlıların 2011 ile 2012 yıları arasında silahlı yaralama, şahısların yağmalanması, tehdit edilmesi, belgede sahtecilik, rüşvet, polis memurlarına rüşvet verilmesi olmak üzere toplam 44 eylem gerçekleştirdikleri ifade edildi.
  Sedat Şahin’in cezaevinden çıktıktan sonra eylemlerinde değişikliği gittiği, yeniden örgüt faaliyetlerine girdiği ifade edildi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrasında yapılan operasyonlarda zanlıların üzerinde ele geçirilen silahların yarısının dolu olması önemli bulan yetkililer tarafından, bir sanatçının klip çekimi için anlaştığı klip yönetmeniyle anlaşmazlığı düşmesi nedeniyle klip çekiminden vazgeçtiği belirtildi. Bunun üzerine klip yönetmeni yaptığı harcamalardan dolayı parasını geri istedi. Klip yapımcılığını yapan şahsın parasını geri istemesi üzerine sanatçının Sedat Şahin’den yardım istediği ve Sedat Şahin’in de devreye girerek klip yönetmenine zorla ‘’borcundan feragat’’ belgesi imzalattırdığı belirtildi. Yapılan operasyonlar kapsamında sanatçı Seda Üren de gözaltına alınmıştı. Şahin’in futbol transfer olaylarına da müdahale ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 8’inin emniyetteki işlemlerinin ardından dün serbest bırakıldığı, 43 kişinin ise adli mercilere gönderildiği, diğer 6 kişinin soruşturma evraklarıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildikleri belirtildi.

SEDAT ŞAHİN KİMDİR
Samsun'un Bafra ilçesinden olan Sedat Şahin'in , Kısmetim 1 ve Luck S’deki uyuşturucunun sahiplerinden olduğu öne sürülen Osman Ayanoğlu’nun korumalığını yaptığı iddia edilmişti. İsmi ilk olarak 1993 yılında, Çağlayan’da bir arabanın içinde vurulan yakın adamları Cihan Kaplan ve Esabil Karataş’a yönelik suikastten sorumlu tuttuğu Hacı Çapan’ın öldürülmesi ile ünlendi. Gerçek adı Mehmet Nafi Çapan olan Hacı Çapan, 1996 yılından hastaneden taburcu olduğunda vurularak öldürülmüştü.

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden olan Sedat Şahin, soygun haraç alma gibi olayların da aralarında bulunduğu üç ayrı suçtan gıyabi tutuklu olarak uzun süre arandı. Hakkında Bursa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş 6 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şahin'in Alaattin Çakıcı tarafından desteklendiği öne sürüldü.
Almanya'da Alman polisi tarafından ortaklaşa yürütülen operasyon sonucunda Berlin'de bulunan ve yeni doğum yapan eşi Buket Erener'in ziyaretine gittiği sırada 22 Eylül 1998'de sahte İtalyan pasaportuyla yakalandı.

Şahin, 10 Nisan 2000'de Türk İnterpol görevlilerinin nezaretinde uçakla Türkiye'ye getirildi. Şahin 11 Nisan 2000'de hakkında İstanbul DGM'ce verilen "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrildi. Bu kararla tutuklanan Şahin, Bafra`da "sahtecilik" suçundan yargılanarak aldığı 3 yıl, Bursa`da "Adam yaralamaya azmettirmek" suçundan aldığı 6 yıl 12 aylık kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Niğde Cezaevi`ne gönderildi.
Sedat Şahin ve Alaattin Çakıcı'nın geçmişe dayanan dostluklarının bozulmasına neden olan karşılıklı atışmalar bir süre medyada yer aldı.

Sedat Şahin ismi gündeme son olarak Saral ailesiyle beraber geldi. Şahin ve Saral grupları arasında ilk çatışma, polis kayıtlarına göre şöyle gelişti: Saral’ın adamı Mert Altan Sarıyıldız ile Şahin’in yeğeni Zekeriya Kocaman aralarında anlık başlayan bir tartışma sonucu silahlı çatışmaya girerler. Sarıyıldız’ın açtığı ateş sonucu Kocaman felç olur. Şahin bundan Saral’ı sorumlu tutar. Aralarında yapılan görüşmelerde Saral bunu kabul etmez, ancak tetikçi Mert Altan Sarıyıldız ile birlikte İtalya’ya gider. Orada tutuklanır. Tahliye olduktan sonra da Roma’da sokak ortasında Şahin’in adamlarınca 31 Ocak 2005’te öldürülür. Şahin’in şifreli telefon görüşmelerinde, Saral’ın öldürülmesi için “vatandaşın ciğeri lazım” dediği, öldürüldüğünü duyunca da “sigarayı bıraktırdım” ifadesini kullandığı öne sürülüyor.

Bu olayı soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan Sahra operasyonunda, Sedat Şahin’in de aralarında bulunduğu 53 kişi yakalandı. Bu kişilerden yirmisi tutuklandı. Telefon dinlemelerindeki şifreler çözülünce Şahin’in talimatıyla Hüseyin Saral’ın öldürüldüğü iddianamede yer aldı. Sedat Şahin için 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Saral ailesiyle Sedat Şahin arasında yaşanan bu gerginliğin sonucu olarak birçok çatışma meydana geldi. Son olarak araya Sami Hoştan girerek tarafları barıştırdı.
Mart 2005'te tahliye olan Sedat Şahin, bir gün sonra İstanbul'da düzenlenen operasyon 30 adamıyla birlikte yeniden gözaltına alındı. Şahin, Kadıköy'de bir işyerinin kurşunlanması, bir kişinin öldürülmesi ve silahlı çatışmaya girilmesi olaylarından tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu.

4 yorum yapılmış...:

Adsız dedi ki...

mafyamı bu sedat şahin

Unknown dedi ki...

yurtdışına bile gitmeyi hak etmiyor böyle pislik insanlarda,cennet gibi yerlerde böyle türk olp silaha bıçağa güvenen korkak insanların ne işi var

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Sedat baba...

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi Olarak (ANONİM) Şıkkını İşaretleyin ve daha sonra (YAYINLA) butonuna basın..