Banu Avar Recep Tayyip Erdoğan



Türkiye'de uygulanan senaryonun, 1994 yılında ilk işaretlerini verdiğini hatırlatan Avar, o tarihlerde Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Morton Abromovitz'in "Bu Erbakan bu işi beceremiyor, daha kravatlı, daha şehirli görünümlü bir başkan lazım" sözlerine atıfta bulunarak, "Dünya düzeni, Türkiye'nin yönetimine kimlerin geleceğine daha o tarihte karar vermişti" diye konuştu.

BBC'nin Türkiye'deki temsilciliğini yaptığı 1994 yılında yaşadığı bazı ilginç olayları anlatan Avar, o tarihlerde ABD'nin devlet televizyonu PBS de dahil olmak üzere merkezi bu ülkede olan bazı televizyon kanallarının bir takım isimler üzerine yoğunlaştığını anlattı. Avar, 1994 yılına ait kayıt ve belgelerin kendisinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"O tarihlerde, yurt dışından Türkiye'ye gelen basın mensuplarına kılavuzluk yapıyordum. Nisan 1994'te, önce BBC, daha sonra ABC ve PBS aradı. Talepleri, Refah Partisi konusunda bir program yapmaktı.

Kendilerine Genel Başkan Necmettin Erbakan ile bir görüşme ayarlayabileceğimi söylediğimde bana 'Hayır onu istemiyoruz. Yardımcısı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan ya da Fehmi Koru ile görüşmek istiyoruz' dediler. Birebir aynı şeyleri talep ediyorlardı. Tüm konuşmalar tarafımdan kaydedildi.

Geldiler ve röportajlarını yapıp gittiler. Yeni dünya düzeninde, bir takım isimlerin yönetim için hazırlandığı o zamandan belliydi. Aynı hazırlık şimdi de yapılıyor. CIA istasyon şefi Nelson Letski'nin, 'TBMM'nin her yerindeyim' sözleri tesadüf eseri sarf edilmedi."

ABD merkezli bu operasyonun, 68 ülkede aynı anda başlatıldığını söyleyen Gazeteci Yazar Banu Avar, süreci şu sözlerle anlattı:

"Önce belirlenen isimler yönetime gelir. Gelir gelmez, ülkenin kaynakları özelleştirilmeye başlanır. Tüm fabrikalar kapatılır. İnsanlar, aç, işsiz kalır ve sokaklara dökülür. Evinden çıkamaz hale gelir. Daha sonra ise televizyonlar aracılığıyla zehir enjekte edilmeye başlanır."

Son dönemde, Türk televizyonlarında yer alan yarışma ve evlilik programlarının bu amaçla yaygınlaştığını söyleyen Avar, bu programlarla toplumun kutsal değerlerine ve nimetlerine hakaret edildiğini, kadınların aile değerlerinden uzaklaştırıldığını, eğitimli kadınların ise yalnız ve özgür kadın imajı ile dönüştürüldüğünü belirtti..

Kültürel anlamda büyük bir düşüş yaşandığını belirten Banu Avar, bu süreçte etnik kaşıma, etnik sendikacılık operasyonlarının başladığını ve iç savaş için düğmeye basıldığını kaydetti.

Bu aşamada Yugoslavya örneğini veren Avar, "Bu süreç, Yugoslavya'da olduğu gibi ordu ve polisin karşı karşıya getirilmesiyle sonuçlanır. Bu ülkede askere karşı polis silahlandırılmıştı. Daha sonra barış gücü askerleri 'biz sizi ayırmaya geldik' diye devreye girer. Ülkenin petrol bölgeleri ve havzaları ile tüm stratejik alanlara el koyulur. Bu şablon herkesin aklının bir köşesinde durmalıdır" diye konuştu.
banu avar recep tayyip erdoğan, banu avar kimdir, banu avar 2012, banu avar vikipedi, tayyip erdoğan vikipedi, tayyip erdoğan kimdir, kvp son bölüm, kvp yeni bölüm izle

2 yorum yapılmış...:

Adsız dedi ki...

Süpersin banu avar yaaaa recep tayyip erdoğanı ve akp yi iyi özetlemişsin

Adsız dedi ki...

ak partiyi amerika-israil getirdi

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi Olarak (ANONİM) Şıkkını İşaretleyin ve daha sonra (YAYINLA) butonuna basın..