RedHack Grubu Kimdir Ve Faaliyetleri Nelerdir

red hack grubu
İktidara bağlı kurumlara yaptıkları siber saldırılar ve açıkladıkları belgelerle dikkat çeken Redhack 15 yıllık tarihinde bir ilk kez Ulusal Kanal ekranlarından izleyiciyle buluştu.
GAZETECİLER.COM - İç işleri ve emniyete yönelik siber saldırılar ile adını duyuran, ardından süt üreticilerinden, YÖK'e dek pek çok kurumun korkulu rüyası olan Redhack 15 yıllık tarihinde bir ilke imza attı. Redhack  Ulusal Kanal ekranlarından izleyiciyle buluştu.
 Kendilerini "sosyalizme inanan bilişim işçileri" olarak niteleyen Redhack üyeleri Ezber Bozanlar Programına internet üzerinden bağlandı.

Özellikle İçişleri Bakanlığı ve Emniyet'e yönelik siber saldırılar ile dikkat çeken Hacker grubu Redhack 15 yıllık tarihinde bir ilke imza attı. Ve Ulusal Kanal ekranlarına konuk oldu.

"HALKIN YARARINA EYLEM YAPIYORUZ"

Redhack üyeleri halkın yararına eylem yaptıklarına örnek olara yargıtay sitesinin hacklenmesini gösterdiler.

25 Şubat'ta görülecek Redhack Davasıyla ilgili İçişleri ve Dışileri Bakanlığı'nı uyaran grup üyesi, davanın sonucuna göre "ellerindeki canlı bomba niteliğinde bilgileri açıklarız" dedi.

Seçim sistemi Seçsis'e henüz müdahele etmediklerini belirten grup üyesi halkın isteği doğrultusunda müdahale edilebileceğinin de altını çizdi.

"KORKUYOR MUSUNUZ" SORUSUNA NE YANIT VERDİLER

Grup üyelerinin hükümetin Redhack'e karşı oluşturmaya çalıştığı siber timden korkup korkmadıkları sorusunaysa verdikleri cevap oldukça düşündürücüydü.

REDHACK EYLEMLERİ
Mart 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinin çökertilerek, çok sayıda ihbar ve iç yazışmanın internet ortamında yayınlanması..

 Nisan 2012'de İçişleri Bakanlığı sitesine ait bir alt sayfaya mesaj bırakılması.

 27 Nisan 2012 tarihinde İnternet servis sağlayıcılarından TTNet'in yaklaşık 2 saat süreyle internet hizmetinin aksatılması. Bunun üzerine açıklama yapan TİB saldırıyı doğruladı fakat internet kesintisi olduğuna dair haberleri yalanladı.

 Mayıs 2012'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sistemine girerek bazı TSK personelinin bilgilerinin ifşa edilmesi. TSK bu haberi daha sonra "RedHack'in ele geçirdiğini iddia ettiği belgeler, güncelliğini yitirmiş bilgileri içeren, eski tarihli ve kişisel kullanıcılar tarafından oluşturulmuş belgelerdir." şeklinde yalanlamıştır. 

 Temmuz 2012'de Dışişleri Bakanlığı’nın dosya paylaşım sitesinin hedef alınması. Saldırı sonucunda Türkiye'de çalışan pek çok yabancı diplomatın kimlik bilgilerinin Dropbox adlı site üzerinden yayınlanması.

 17 Temmuz 2012'de ÖSYM sitesinin bir süreliğine çökertilmesi. 

 29 Mayıs 2012'de Türk Hava Yolları'nın internet sitesine greve destek amacıyla bir siber saldırı gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eylemi doğruladı fakat herhangi bir zararın meydana gelmediğini söyledi. 

 22 Temmuz 2012'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKParti) resmi websayfası geçici süreliğine mesaj bırakılarak kapatıldı. 

 Eylemlerini destekleyen akademisyen ve gazetecilerin tehdit edilmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün websitesinden daha önce ele geçirdikleri 77 megabyte boyutundaki ihbarların bulunduğu txt dosyasınının tamamının yayınlanması.

 29 Ekim 2012'de Diyanet Isleri Baskanligi'nin ana sayfasini hackleyerek hukumete ve Fethullah Gulen cemaatine yonelik bir dizi elestirinin yayinlanmasi 

 8 Ocak 2013 tarihinde YüksekÖğretim Kurumu ( YÖK ) sitesini 2.kez hacklemis ele geçirdiği yolsuzluk,haksızlık belgeleri yayınlamıştır


RedHack Grubu Kimdir Ve Faaliyetleri Nelerdir, redhack grubu, redhack hacker grubu, redhack belgeleri, redhack ekşi, redhack vikipedi

0 yorum yapılmış...:

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi Olarak (ANONİM) Şıkkını İşaretleyin ve daha sonra (YAYINLA) butonuna basın..